Dag én nacht bereikb​aar!

  077 - 302 11 40

Afscheidshuis Memento Mori

In Afscheidshuis Memento Mori bieden wij aan nabestaanden de gelegenheid om hun dierbare overledene in de dagen tot aan de uitvaart in een warme huiselijke sfeer op te baren. Memento Mori beschikt over twee opbaarkamers…  ‘Roos’ en ‘Paardenbloem’. Sfeervol ingerichte kamers waar de overledene na de laatste verzorging op een gekoeld bed wordt opgebaard. Uiteraard zorgen onze medewerkers voor de dagelijkse controle van het lichaam van uw dierbare. De naaste familie heeft via een zogenaamde ‘druppel’ met sleutel 24 uur onbeperkt toegang tot het Afscheidshuis. Op elk gewenst moment kan men dus in alle rust bij de dierbare overledene zijn voor privébezoek.

Ook is er gelegenheid om in de ontvangstruimte een algemeen afscheidsbezoek te houden.Tijdens dit vooraf geplande rouwbezoek van anderhalf uur, worden de bezoekers door een van onze medewerkers gastvrij ontvangen en wordt er koffie, thee en/of water geserveerd.

Ons Afscheidshuis is eerst en vooral bestemd voor de opbaring van overledenen waarvoor wij de gehele uitvaart verzorgen. Echter, indien een van de 24-uurskamers niet is bezet, bieden wij ook aan collega-uitvaartondernemers de gelegenheid om overledenen in Memento Mori op te baren. Met daarbij wel aangetekend dat algemene rouwbezoeken die de collega ondernemers organiseren altijd onder onze verantwoordelijkheid vallen en daarom ook door onze medewerkers begeleid worden.

Over de naam van ons Afscheidshuis…   

Mede door de Romeinse geschiedenis van Lottum hebben wij gekozen voor een Latijnse benaming.
‘Memento Mori’ is een Latijnse zin die traditioneel wordt vertaald als ‘Gedenk te sterven’ of denk eraan te (moeten) sterven.
Met andere woorden; mens, bedenk dat u sterfelijk bent.  

Lottum is één van de oudste Maasdorpen. Al in de Romeinse tijd was hier bewoning, waarvan funderingstenen teruggevonden zijn. Ook werd er een restant van een altaar opgegraven. Daarnaast is er een urnenveld gevonden. Lottum was een Romeinse (militaire) post aan de weg Maastricht - Heel - Kessel - Blerick - Cuijk – Nijmegen, wat in die periode bekend stond als ‘statio’ (ankerplaats). Ook de naam Lottum acht men van Romeinse oorsprong.